Обилне падавине нанеле штету у селима градске општине Врањска Бања

Обилне падавине које су пале протеклих дана и снег довели су до нарушавања пута у селу Стари Глог. Руководство градске општине Врањска Бања одмах је раговало како би се обавила санација и решио овај проблем. 

Житељи села Стари Глог  су се након обилних падавина суочили са великим проблемом. Велики бујични потоци  однели су локалне прилазне путеве , цевасте прелазе на  реци као и мостове.

 -Ово је специфично место. У овом селу живи углавном старије становништво преко 75 година, има и мале деце. Имамо две непокретне особе тако да возило Хитне помоћи није могло да дође до њихових кућа и пружи им помоћ. Ми смо данас овде, решићемо проблем и направити прилаз како би санитетска екипа убудуће могла да дође и да болеснима пружи адекватну терапију, рекао је Драган Сентић председник градске општине Врањска Бања.

 Сентић каже да има још проблема али  градска општина је својим грађанима доступна 24 сата и реагује се одмах по позиву .

 -Има проблема и у селу Паневље где је река однела мост. Тамо су машине које раде на санацији тог проблема и надамо се да ћемо ускоро омогућити житељима нормално функционисање. У Корбевцу је такође вода однела мост. Поплављене су куће и у селу Бујковац , у насељу Ђелинци као и неколико кућа у улици Јужноморавске бригаде. Имамо поплаве подрумских просторија у селу Кумарево, додаје Сентић.

Поплаве су довеле до великих проблема , чинимо све како би их решили, а приоритети су они делови где живе деца и старији људи, каже Сентић.

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено четвртак, 14 јануар 2021 15:06

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter