У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима

Последице обилних поплава су и даље видљиве на терену. Још увек  су под водом подручја у Златокопу и Купининцу.

Велика материјална штета нанета је како инфраструктури, породично стамбеним објектима, тако и пољопривредном земљишту.

Надлежне службе су на терену, успостављено је 24-орочасовно дежурство а градски Штаб за ванредне ситуација координира активностима на заштити од штетног дејства од воде, каже за Радио телевизију Врање Немања Јовановић из Канцеларије за ванредне ситуације.

"Велика количина воде је и даље на пољопривредном земљишту у атару села Купинининце и Златокоп. Од стране јавног водопривредног предузећа ангажоване су пумпе капацитета 18.000 и 15.000 литара у минути на испумпавању воде из поплављеног подручја. Јавна комунална предузећа обилазе поплављена подручја и пружају помоћ грађанима око рашчишћавања терена тамо где је дошло до повлачења воде. Такође, успостављена је сарадња са Заводом за јавно здравље да се обиђу породично стамбени објекти како би се извршила дезинфекција просторија", каже Немања Јовановић из Канцеларије за ванредне ситуације .

Као последица поплава и клизишта нанета је огромна штета на локалним и некатегорисаним путевима као и на речним водотоковима другог реда.

"Ангажована је тешка механизација на санацији последица поплаве на локалним и некатегорисаним путевима. Тренутно је механизација у селу Луково где се санира локални пут и речно корито луковске реке. Такође, у току је санација моста и речног корита у селу Нерадовац, као и санација пута у Павловцу  и регулисање измештеног дела Павловачке реке", додаје Јовановић.

С обзиром да је пао снег Јовановић је рекао да су све главне саобраћајнице на територији града Врања проходне.

Редовно се чисте путеви , поготово ка сеоским срединама.

Ангажоване су екипе на рашчишћавању некатегорисаних путева у Големом селу, тачније махалама Градња, Смиљевићи и Стрешак где је снег пао у великим количинама и онемогућио функционисање и кретање мештана, каже Јовановић.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 15 јануар 2021 11:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter