Гужве око зелене пијаце

Бавећи се проблемом саобраћајне и гужве у око осам улица у близини зелене пијаце код Бујковског моста у Врању,  нарочито у дане викенда, покушавамо да укажемо на велики проблем у фреквенцији саобраћаја и пешака, на том потезу. Наиме, од петка поподне на тротоарима око пијаце већ се поставља роба за суботњи пијачни дан, па се саобраћај отежано одвија. Овакав хаос, кажу у Градском већу више неће толерисати и проблем ће бити решен до 1. априла наредне године до када би Врање требало да добије још три мини пијаце.

Кадрове које видимо забележиле су наше камере у петак поподне. Слика говори више од речи. Продавци заузимају места на тротоарима на потезу од Основног суда до краја улице Цара Душана. Слично је и у Карађорђевој и Немањиној улици. Ни купци, нарочито у доба када се припрема зимница нису пасивни. Научили смо, чини се да се организујемо тако да је само нама добро. Уочи пијачног дана купују се производи за справљање зимнице. Субота, пијачни дан у Врању је прича за себе. Велика гужва смета свима. И продавцима ван пијачног круга, купцима, а највише људима који живе у близини пијаце.

И  овде се не завршава прича. Следећи кадрови снимљени су у суботу предвече. И продавци на тротоарима и купци су отишли својим кућама. Остало је смеће, које је Јавно комунално предузеће Комрад очистило. Чини се да је реч о нашим наравима, одговорности али и поштовању одлука. И ту долазимо до опречних сазнања. Данас ни људи који продају робу на тротоарима нису хтели у камеру да нам кажу да редовно у Општини плаћају закуп за то место. Комунални инспектори тврде да одговорно раде свој посао и да је само протеклог петка написано 6 пријава. И они нису хтели пред камеру. Члан Градског већа за инфраструктуру, комуналну делатност и саобраћај Срђан Милошевић каже да је новоизабрано градско веће разматрало овај проблем и донело низ значајних одлука везаних за уређење простора око зелене пијаце.

Нама једино преостаје да сачекамо 1. април. Да ли ће се до тада нешто променити набоље, зависи, утисак је највише од наше личне одговорности.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 10 септембар 2012 14:17

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter