Скупштина: Одлука о најзначајнијем градском признању

 Седма седница Скупштине града Врања заказана је за понедељак. Због краћег дневног реда биће одржана у великој сали Скупштине, са почетком у10 сати. Наша кућа ће директно преносити заседање локалног парламента.

И поред тога се што се планира краћа седница, одлуке које ће донети одборници су веома значајне. Они ће одлучити коме ће бити додељењна највећа признање  поводом 31. јануара,  Дана града, за 2020. годину. Утврђени су предлози и упућени Скупштини.

-С обзиром да је 2020. година у знаку борбе против пандемије, здарвство је то које је поднело највећи терет. Сви ће се сложити да колективно јавно признање понесе Здравствени центар, Завод за јавно здарвље и Aпотека Врање. То су предлози и верује да ће одборници изгласати ове предлоге, каже Дејан Тричковић, председник Скупштине града.

Пред одборницима ће се наћи и одлука о начину и поступку избора директора јавних предузећа. Она доноси нова, оштрија правила када је у питању избор директора јавних предузећа, како би поступак био што транспарентији. Никакве смене нису на дневном реду.

-То су дезинформације. Никаквих смена неће бити у нашим јавним предузећима, никакве смене директора, никаквих промена за сада. Сви су они у мандату, обављају дужност редовно и нема никаквих назнака да ће неко од њих бити смењен, каже Тричковић.

На дневном реду је и одлука о измени и допуни Oдлуке о пословању јавних предузећа, а то значи усаглашавање са новим законским прописима. Биће именована и Изборна комисија за изборе за чланове Савета месних заједница, који ће бити на пролеће. У најави су и две допуне: плански документ за Врањску Бању и покретање поступка концесије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 22 јануар 2021 12:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter