У току припреме за 10. седницу Скупштине и за изборе чланова Савета месних заједница

Припрема се 10. седница локалног парламента у Врању, за мање од годину дана од избора. Могуће је да ће се одржати и две у кратком року.У току су и припреме за изборе за чланове Савета месних заједница.

У току су припреме за 10. седницу локалног парламента, одржавају се седнице Градског већа,  пристигли су извештаји о раду, тако да ће дневни ред бити обиман. Могуће да се одрже и две седнице у кратком року, како се одборници не би дуго задржавали у затвореној просторији.

-Корона нас није много пореметила у раду, када узмемо број одржаних седница Скупштине, 2019. и 2021. године, незнатна је разлика. Једну више смо одржали у 2019. години. И поред тога што су били избори 2020. године у броју одржаних седница немамо неку велику разлику. То је добро и значи да функционисање града није доведено у питање, нормално се радило, а да би тако било неопходне су одлуке локалног парламента, каже председник Скупштине Дејан Тричковић.

Пружена је пуна подршка извршном делу власти да несметано функционише. То значи и да се интезивно радило. Није било ни великог одсуствовања одборника због заражавања, као ни чланова радних тела. Извршена и промена пословника, како би предупредили недостатак кворума и донета одлука о електронском одржавању седница. Много се ради пре саме седнице и онога што грађани виде у директном преносу на програму наше куће.

-Има ту обавеза и доста посла пре седнице, усаглашавање, спровођење целокупне процедуре, заједно са сарадницима. Пријем грађана и разговор са њима. Присуство другим састанцима и учествовање у раду неких тела. У току су и припреме за спровођење избора за чланове Савета месних заједница, што је врло важно за локалну самоуправу. Приближили смо се и датуму одржавања, то ће негде почетком јуна бити спроведено, каже председник Скупштине.

Тричковић додаје да је задовољан радом Скупштине, али истиче да би одборници требало да буду активнији, да искористе свој мандата, да више предлажу, да буду слободнији у комуникацији, јер ће то унапредити рад парламента.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 06 април 2021 13:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обележен дан oслобођења Криве Феје - Радио Телевизија Врање https://t.co/8AoGv1mkNY via @tripplesworld https://t.co/e5vSRkPgw7
Два ковид пацијента преминула у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/s4fNmm44lR via @tripplesworld https://t.co/Zk9fClHV38
Масовна вакцинација благотворно делује и на психу - Радио Телевизија Врање https://t.co/j4Yl6tEsP7 via… https://t.co/G5nMbkorkh
Follow RTV Vranje on Twitter