Туризам: Изграђени и објекти који се граде улепшавају слику града

Област туризма претрпела је највећу штету од пандемије која се на светском нивоу мери у мањем броју туриста и до 80 посто. Наша земља ипак није тако лоше прошла јер су губици око 50 посто, а слична је ситуација и у Врању. Ипак током пандемије се радило и у овој области.

У лошој ситуацији истакла се Бесна Кобила, која је задржала исти број туриста као и 2019. године, а многи су  тамо похрлили и због побољшања имунитета.

Радило се и у време пандемије, пратећи смернице Туристичке организације Србије, а највише на дигитализацији. У том смеру Туристичка организација и припрема одређене пројекте.

-Један од првих пројеката је туристичка сигнализација. Она је битна у смислу обавештавања туриста. Ми смо као град покренули израду пројектно техничке документације са којом ћемо конкурисати у ресорном министарству. Што се тиче Туристичке организације, с обзиром да немамо сајмове битна је дигитална присутност на интернет небу,  а то значи, кроз мултимедијалне форме, попут кратких спотова, да  будемо константно присутни, као  и преко друштвених мрежа, каже Изабела Савић, градска већница.

Све то може да се провери,  јер су сада информације доступне на различите начине. Граде се и велики објекти који ће улепшати слику нашег града, а то ће утицати на развој туризма.   

-Садашње руководство је веома отворено према грађанима. На иницијативу градоначелника покренуте су велике ствари у граду. Оне ће допринети лепшем изгледу града и поставити Врање као пристојну туристичку дестинацију, каже већница.

Уређена је улица Народног хероја, нова је зграда позоришта, сређен је Трг код споменика Чика Мита, улица Боре Станковића већ доприноси лепшем изгледу града, ускоро се отвара и парк, а све то ће утицати да нам долазе туристи.

Доказ томе је и моменат релаксирања мера у суседној Северној Македонији, када су нам се вратили туристи, каже Савићева.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 07 април 2021 14:19

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обележен дан oслобођења Криве Феје - Радио Телевизија Врање https://t.co/8AoGv1mkNY via @tripplesworld https://t.co/e5vSRkPgw7
Два ковид пацијента преминула у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/s4fNmm44lR via @tripplesworld https://t.co/Zk9fClHV38
Масовна вакцинација благотворно делује и на психу - Радио Телевизија Врање https://t.co/j4Yl6tEsP7 via… https://t.co/G5nMbkorkh
Follow RTV Vranje on Twitter