На корак до пописа становништва

У Србији сутра почиње попис становништва који ће трајати до 15. октобра. У Врању и Врањској Бањи овај посао ће радити 390 пописивача и 56 инструктора  који ће прикупљени материјал достављати градској пописној комисији. Радно време пописивача је од 8 до 20 сати,  у том термину грађани су у обавези да приме пописиваче.

Пописом ће поред грађана Србије бити обухваћени и страни држављани који живе на територији Србије, као и грађани који су одсутни због рада или школовања у иностранству. Према речима Мирославе Младеновић заменика председника градске Пописне комисије грађани су у обавези да приме пописиваче и пруже потребне одговоре. Подаци ће се уписивати у пописне упитнике искључиво према изјави испитаника.

Грађани од документације треба да припреме личне карте или здравствене књижице.

У градској пописној комисији очекују да ће попис протећи у најбољем реду, јер су извршене све потребне припреме. Надају се да ће бити поновљен успех са претходног пописа 2002. год  када је Врање постигло најбоље резултате у Србији.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дубници јабуке злата вредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/5XoGDGcttA via @tripplesworld
Повећан број пацијената са симптомима стомачног вируса - Радио Телевизија Врање https://t.co/3qblGTe84Y via @tripplesworld
Ступни ву на ступку - нова књига Милета Костића - Радио Телевизија Врање https://t.co/PGqkaCWNoR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter