Све непотребно завршава у кориту Врањске реке

Уместо да буду једни од најлепших, делови града дуж Врањске реке окарактерисани су као непопуларни и то из више разлога. Све оно што људи сматрају за непотребно и сувишно завршава управо у кориту реке.

Житељи улице Ђуре Јакшића зими све ово још и некако подносе,али када је топло време и када се због високих температура смањи доток воде,проблеми постају још већи. Трагајући за решењем писали су на многе адресе, али проблем и даље постоји. У намери да помогнемо овим људима да се реше вишегодишње муке, најпре смо се обратили Јавном комуналном предузећу Комрад које је иначе задужено за јавну хигијену.

Иако све упућује на градски Водовод, тамо кажу да до њих, као извршилаца посла, никада није стигао налог да у овом делу града израде канализациону мрежу. То потврђују и у Дирекцији за развој и изградњу града. Тамо су нам објаснили  да, упркос захтеву житеља, ово предузеће не може да добије грађевинску дозволу за тај посао, због нерешених имовинских односа. То је и разлог што је ова улица, иако у ширем центру града, и данас без асфалта.

Али вратимо се на проблем са почетка, како се изборити са непријатним мирисима који се шире из реке? Биће ублажен пошто се обави дезинфекција и дератизација.

Ипак поставља се питање колико све ово има смисла ако се зна да ће фекалије и даље отицати у реку уместо у канализациону мрежу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 25 септембар 2012 13:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter