Вода из језера мораће да буде испуштена

Вода Александровачког језера заражена је бактеријом ешерихија коли.То су показале анализе Заводa за заштиту здравља у Врању, због чега је градска власт хитно реаговала. По свој прилици вода из језера мораће да буде испуштена.

Градско веће тражило је од Завода за јавно здравље да провери исправност воде у Александровачком језеру, једном од омиљених места за одмор Врањанаца које је до само пре неки дан врвело од излетника и купача. Као гром из ведра неба одјекнула је вест да су те анализе показале присуство тешких метала, али и ешерихије коли, веома опасне бактерије која је индикатор загађености воде фекалијама. Градска власт хитно је реаговала како би спречила да последице буду још теже и предузела потребне мере.

Антанасијевић каже да ово није први пут да је у језерској води уочено присуство ешерихије коли. Тврди да је и анализа од пре пет месеци тo показала.

Инфекције овом бактеријом могу бити различите, а преносе се путем воде или прљавих руку.

У Заводу за јавно здравље у Врању покушали смо да добијемо информацију о томе какве могу бити последице по оне који су били у контакту са овом бактеријом било преко воде или хране. У томе нисмо успели. Речено нам је да је директорка на колегијуму а потом на састанку а да су лекари који би могли о томе да говоре сви заједно на семинару у Нишу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 26 септембар 2012 13:41

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter