ПУ Врање се укључила у акцију помоћи жртвама породичног насиља

Само у 2011. на подручју Полицијске управе Врање забележено је 640 случајева насиља у породици. Против 60-оро починилаца поднете су кривичне пријаве. Због тога се Полицијска управа Врање укључила у спровођење Акционог плана заштите и помоћи жртвама насиља у породици.

Све су чешћи случајеви пријављивања насиља у породици. О томе сведоче и број интервенција припадника полиције, као и оних који раде на прихвату и збрињавању жртава насиља.

ПУ Врање израдила је Акциони план заштите и помоћи жртвама насиља у породици у чијем ће спровођењу учествовати представници одговарајућих градских институција и организација.

На скупу је речено да су значајно угроженија лица која трпе насиље у породици а живе у удаљеним сеоским срединама. Члан Градског већа, Бранимир Стојанчић истакао је да је локална самоуправа 2008. године покренула сличан пројекат са циљем да се грађани подстакну да пријаве овакву врсту насиља. Због тога ће се укључити у спровођење Акционог плана Полицијске управе, који се спроводи уз подршку ОЕБС-а.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 26 септембар 2012 14:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter