Комрад поставља контејнере по сеоским насељима

Дугогодишња прича о томе како у селима нема контејнера и мештани немају где да одлажу смеће, сада је прошлост тамо где могу да приђу камиони смећари. Комрад је у првој фази поставио контејнере у приградска насеља и градску општину Врањска Бања, а при крају је и покривање терена од Дубнице преко Вртогоша до Павловца. Предходило је уклањање дивљих депонија које, на жалост, опет ничу.

Није било могуће да се одмах поставе контејнери јер су на јавним површинама углавном биле дивље депоније. Запослени у Комраду очистили су све депоније до којих су камиони и машине могли да приђу, иако су неке дубодолине и даље под смећем и ту помаже само рекултивација.

Само у центру Дубнице постављена су четири контејнера, а у целом селу 15. Сада контејнера има поред школе, цркве, продавнице и нема разлога да је смеће посвуда. Заштита животне средине није само обавеза Комрада.

Много пара утрошено је за чишћење и куповину контејнера, а већ је примећен немаран однос према свему. Иако су сви мештани добили упуства о коришћењу и употреби судова.

Готово невероватно звучи да се скидају поклопци са контејнера и од њих праве некакве сушаре, да се померају и стављају тамо где  некоме одговара, као и да потпуно нестају цели контејнери.

До краја године овим програмом биће обухваћена и села на другој страни, око Ристовца, тако да ће сва сеоска насеља у која могу да уђу камиони и покупе смеђе, имати контејнере.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter