Врањска библиотека обележава 142. године од оснивања

Jавна библиотека „Бора Станковић“, пригодним програмом, обележава 142. годишњицу од оснивања. Сутра у 13 сати у сали Периодике, биће представљени сегменти дигиталне библиотеке под називом "Велики рат" и садржаjи других дигиталних библиотека, коjе поседуjу грађу о Србиjи у Првом светском рату. Присутнима ће се обратити Немања Калезић, начелник Одељења обавезног примерка Народне библиотеке Србиjе.

Дигитална библиотека “Велики рат” има за циљ да из фондова девет националних библиотека дигитализуjе и учини jавно доступним преко 400.000 публикациjа насталих током Првог светског рата. Дигиталне колекциjе настале кроз оваj проjекат сачињене су од књига, новина, ратних дневника, музикалиjа, дечjе литературе, фотографиjа, постера, пропагандних материjала, уметничких дела и свега осталог што се може наћи у jедноj националноj библиотеци”, наводи се у саопштењу Библиотеке.

У суботу у дворишту Музеj куће Боре Станковића, биће одржано књижевно вече, на коме ће говорити Божо Копривица и Ружица Марjановић. У понедељак, у Музеj кући у исто време, Врањанцима ће се представити Румена Бужаровска и Алмир Алић. На краjу вечери, наjбољим читаоцима у протеклоj години, биће уручене награде.

Из ове установе наjављуjу да ће програм бити одржан уз примену свих епидемиолошких мера.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter