Зелени се упркос високим температурама

Јавно предузеће за комунално уређење у Владичином Хану током целе године има пуне руке посла. Настоје да одржавају све паркове и јавне површине, брину о саобраћајницама и локалним путним правцима, о чистоћи. Изузетно високе темпераутуре ових летњих месеци иницирале су појачану бригу о зеленим површинама.

 

Запослени су од раног јутра на терену како би успели да заврше највећи део обавеза док не буде претопло. И тада се ради, али са чешћим паузама. ''Ипак су нам запослени најважнији,'' каже Слађан Алексић, шеф градског зеленила.

Истиче да су њихови напори усмерени ка томе да сачувају зеленило и младе саднице од високих температура.

''Када су овакве елементарне непогоде, наше активности са прањем и освежавањем улица и заливањем градског зеленила су појачане. Редовно перемо улице. Има улица које се перу једном или више пута недељно, неке једном месечно. Када су овакве врућине освежавамо градске саобраћајнице. Имамо одличну цистерну, тако да нам то уопште није проблем. Чишћење града иде редовно, мада смо сада више усресређени на зелене површине, да спасимо што се може спасти. Младе саднице и дрвореде заливамо ноћу. Имамо огромне површине које одржавамо, тако да се надамо да ћемо успети“, објашњава Слађан Алексић, шеф градског зеленила.

Највише посла има у парку Врла који се коси по 30 пута током пролећних и летњих месеци. За равне површине је инсталиран систем наводњавања, а о осталим деловима парка брине градско зеленило.

 

''Тај парк је огроман, око 17 хиљада метара квадратних. Одржавамо га редовно, за сада је све то било како треба, задовољни смо. Трудићемо се да тако буде и убудуће јер је то украс Владичиног Хана,'' додаје Алексић. 

Ништа се не препушта случају. Приоритет је да град буде одржаван, леп и чист и да гости Хана, али и пролазници закључе да је то тако, истиче Алексић.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 22 јул 2021 16:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter