Заштита зелених јавних површина од екстремних температура

Упркос екстремним температурама, све службе ''Комрада'' функционишу , али са скраћеним радним временом и  послови на отвореном обављају се искључиво у раним јутарњим сатима, како би се спречило излагање радника високим температурама.

Поред одржавања зелених јавних површина у граду, води се рачуна и о сеоским срединама, каже извршна директорка ''Комрада'' Нела Цветковић.   

Служба градског зеленила се максимално усредсредила на заливање цвећа, травњака, дрворедних садница и прихрањивање, како би биљке преживеле високе температуре, које последњих дана достижу и 38. подељак на Целзијусовој скали.

"У Радничкој улици, где смо засадили на хиљаде санпатијанса и бомбончића, увели смо систем кап по кап, док дрворедне саднице и остале травнате површине заливамо цистерном и прскалицама", каже извршна директорка ''Комрада''.

Када је реч о сеоским срединамa, водимо рачуна о томе да и тамо поставимо контејнере, како би се избегло стварање малих депонија на ободима села, где обично мештани одлажу и пале смеће, каже наша саговорница.

"Протеклих дана смо у сеоским месним заједницама Суви Дол и Ранутовац поделили мештанима канте за смеће, а те контејнере које смо повукли са јавних површина пренели смо у села Балиновац и Мечковац. Сада и тим корисницима пружамо квалитетнију услугу изношења смећа. У наредном периоду ћемо се потрудити да у  још неким селима поставимо контејнере и да се приближимо нашим корисницима и на тај начин заштитимо животну средину", истиčе Цветковићева.

Своју намену нашло је и 120 контејнера са точкићима од 1.100 литара и 131 канта од 240 литара, које је при недавној посети депонији Метерис, ''Комраду'' поклонила министарка заштите животне средине Ирена Вујовић. Тиме  су појачани капацитети што се тиче судова за одлагање отпада, а услуга грађанима је квалитенија и боља, каже Цветковићева.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 03 август 2021 15:59

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter