Екипе врањске Електродистрибуције у акцији замене струјомера

У наредне две до три године  68.000 потрошача од Џепа до Прешева добиће нове струјомере. Тиме ће се достићи тачност у очитавању бројила. У време радова на замени, потрошачи ће у тим улицама остајати без струје, кажу у Електродистрибуцији.

На целом подручју од Џепа до Прешева екипе врањске Електродистрибуције су у акцији. У домаћинствима и фирмама врше се систематске замене бројила.

Посао на замени постојећих струјомера новим потрајаће бар још две до три године, јер их на подручју Електродистрибуције има 68.000. Све се ради о трошку овог предузећа, које је и њихов власник. Међутим, у време радова на замени, потрошачи ће у тим улицама остајати без струје.

Неретко има и притужби потрошача, који сумњају у исправност својих бројила. Зато, осим планске замене струјомера, Електродистрибуција Врање интервенише и по њиховим пријавама. Таква интервенција кошта око 1.200 динара. Уколико је бројило заиста неисправно Дистрибуција га мења и уплаћену суму пребацује на рачун потрошача. Међутим, ако је струјомер исправан, поменути износ се не враћа потрошачу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 09 октобар 2012 14:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter