Анализиран Нацрт закона о јавним предузећима

Дирекција за развој и изградњу града Врања данас је била домаћин друге седнице Пословног удружења јавних предузећа за стамбене услуге и грађевинско земљиште. Нови сет закона који се односи на ову делатност и Нацрт закона о јавним предузећима, биле су теме разговора.

Запослени у Дирекцијама широм Србије окупили су се како би размотрили проблеме у примени нових закона из ове области. У обавези су да законе примењују од првог октобра.

Планирање у раду сваког детаља и усклађивање са локалним буџетима који су, како је речено, углавном натегнути, већ доноси тешкоће Дирекцијама које су инвеститори пројеката. Новина је и примена закона о ПДВ-у на пројекте који су у домену Дирекција.

Закон о ограничењу зарада у јавним предузећима проблем је у делу лимитирања најнижих, а не највиших зарада, јер у дирекцијама високих плата никада није било, речено је на састанку. Домаћини су за представнике Дирекција уприличи и обилазак згаришта позоришта и спомен собе у касарни.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 12 октобар 2012 17:05

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter