Изградња некатегорисаних путева одвија се по плану

У сеоским месним заједницама,  јула месеца почела је реализација комуналног програма за ову годину и до сада је изграђено 4.200 метара некатегорисаних путева. Вредност радова је премашила 30 милиона динара.

Изграђени су и реконструисани некатегорисани путеви у селима Ристовац, Доње Жапско, Буштрање, Буљесовац, Бунушевац и Нерадовац. Укупна вредност изведених радова је преко 30 милиона динара, а укупна дужина путних праваца је 4.200 метара, каже Саша Пешић, шеф инвестиционе службе и грађевинског земљишта Градске управе.

-Тренутно се изводе радови у селу Нерадовац. Велики је проблем око тротоара, а велика је и фрекфенција саобраћаја. Тамо ћемо урадити тротоаре у дужини од 1.004 метра, а вредност радова је 4, 6 милиона динара. То је деоница од почетка села, до моста на крају села, из правца Врања, каже Саша Пешић, шеф инвестиционе службе.

У наставку грађевинске сезоне радиће се путеви у селима Доње Требешиње, Тибужде и Ћуковац, према комуналном програму за ову годину.

-У селу Требешиње рехабилитоваће се пут од школе до бареличког пута, укупно  један километар и то је такође веома фркфентан пут и у лошем стању је. Потребно је да мештани тамо добију нови пут. У Тибужду ће се радити 600 метара пута и у Ћуковцу у махали Шамин Дол, пут у дужини од 700 метара.

Све ово ради се у сарадњи са Саветима месних заједница. Након изласка на терен доносе се одлуке и планирају у буџету средства за те трошкове. Мукотрпан је пут док се ураде пројекти, реше имовински проблеми и добију дозволе, јер се од 2016. ниједан метар пута не ради без документације коју прописује закон, истиче Пешић. 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 28 септембар 2021 13:46

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter