,,Михољски сусрети села’’ у октобру у селу Жапско

Уговор за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села’’ потписала је у Палати Србија у име града, градска већница за туризам и културу Изабела Савић са министром за бригу о селу Миланом Кркобабићем.

Реч је о сусретима у којима ће учествовати чак 961 село, у 68 јединица локалне самоуправе. За организовање ове манифестације био је расписан Јавни конкурс, на основу кога се додељује до 500.000 динара по пријави.

По речима градске већнице Изабеле Савић, град Врање је за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села’’ добио 493.000 динара, а одржаће се у селу Жапско 9. и 10. октобра. ,,Значај манифестације је огроман, како за локалну самоуправу, тако и за мештане села која ће се представити на њој. Народни обичаји, стваралаштво, традиција и музика представљају личну карту једног краја, а ови сусрети омогућиће њихово чување од заборава. Такође, доводе до повећања конкурентности руралних подручја и њиховог учешћа у свеукупном економском развоју локалне самоуправе, као и повећања видљивости села на туристичкој мапи,’’ нагласила је већница Савић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter