Одштампајте ову страницу

,,Михољски сусрети села’’ у октобру у селу Жапско

Уговор за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села’’ потписала је у Палати Србија у име града, градска већница за туризам и културу Изабела Савић са министром за бригу о селу Миланом Кркобабићем.

Реч је о сусретима у којима ће учествовати чак 961 село, у 68 јединица локалне самоуправе. За организовање ове манифестације био је расписан Јавни конкурс, на основу кога се додељује до 500.000 динара по пријави.

По речима градске већнице Изабеле Савић, град Врање је за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села’’ добио 493.000 динара, а одржаће се у селу Жапско 9. и 10. октобра. ,,Значај манифестације је огроман, како за локалну самоуправу, тако и за мештане села која ће се представити на њој. Народни обичаји, стваралаштво, традиција и музика представљају личну карту једног краја, а ови сусрети омогућиће њихово чување од заборава. Такође, доводе до повећања конкурентности руралних подручја и њиховог учешћа у свеукупном економском развоју локалне самоуправе, као и повећања видљивости села на туристичкој мапи,’’ нагласила је већница Савић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци