Одштампајте ову страницу

Вучић:Теклас до краја године преузима 350 радника Геокса

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да што се Геокса и Врања тиче до сада је обављено 390 интервјуа са радницима за компанију Теклас, од тога је 105 већ примљено, а укупно 250 је у процесу примања.

"Очекивали смо да ће пре краја године 250, а верујемо да ће и 350 бити у Текласу примљено", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Нишу.

Он је додао да се ради са Немцима и са другим компанијама и изразио наду да ће на најбољи могући начин ова теска тема да буде превазиђена и да се направи добар резултат.

"Верујемо да ће преко 500, чак и 600 људи ићи у Теклас и да ће имати за 60 до 65 одсто већу плату него у Геоксу", навео је Вучић и додао да је то добра вест, али да се све не може урадити преко ноћи.

Подсећа и да је радницима који су у Геоксу остали без посла исплаћена једна просечна плата на нивоу Србије сто је за њих 1,7 плата коју су имали у Геоксу, и да је тако Србија додатно помогла иако то није посао државе.

"Али када држава може, има добре јавне финансије и нема висок јавни дуг, онда можете свом народу да помажете и ја сам за то да помажете", поручио је Вучић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци