У понедељак свечана и радна седница Скупштине

У понедељак биће одржана 16.седница Скупштине града. У 10 сати предвиђен је свечани део  поводом 4.октобра Дана ослобођења  Врања у Првом светском рату. Радни део  скупштине почиње у 12 сати и 30 минута. Радио телевизија Врања директно ће преносити обе седнице.

"4.октобар Дан ослобођења нашег града у Првом светском рату је значајан датум у историји нашег града  и тим поводом одржаће се свечана седница Скупштине на којој  ћемо говорити о славним данима наше историје. Након тога, полагањем венаца и цвећа и  поменом  палим ратницима  крај Спомен  костурнице на Шапраначком гробљу у Врању, биће одата пошта ратницима са подручја Врања и околине страдалих у Првом свеском рату", каже Градимир Јовановић заменик председника Скупштине града Врања.

Након тога биће одржан радни део седнице Скупштине. Пред одборницима  ће се наћи низ важних питања и одлука, међу којима је Предлог Одлуке о усвајању измена и допуна Плана генералне регулације Зоне 2 у Врању-Шапраначки рид.

На дневном реду биће и програми пословања јавних предузећа  у првом делу године. Биће то прилика да се о функционисању јавног сектора проговори на Скупштини. Одборници ће разматрати и нека питања из домена комисије за мандатно-имунитетска питања. Покренуће се поступак за избор директора у Јавном предузећу „Урбанизам и изградња града Врања“, а биће речи и о именовању Комисије за спровођење Јавног конкурса за именовање главног урбанисте града Врања, наглашава Јовановић.

Одборници ће разматрати и Статут  Установе „Културно-образовни центар“ а биће речи и о именовању  Стручног тима за реализацију пројеката јавно приватног партнерства. Јовановић каже да ће током наредних седница Скупштине дневни ред бити обимнији и додао да се свака седница одржава уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 01 октобар 2021 14:41

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter