Промоција војног позива и добровољног служења војног рока Истакнут

Центар Министарства одбране Врање и припаднци 4.бригаде Копнене восјке организовали су промоцију војног позива и добровољног служења војног рока.

Циљ промоције је приближавање војног позива грађанима. 

„Жеља нам је била да у неком личном разговору заинтересованих грађана и оних који се двоуме укажемо на услове који требају да се испуњавају, права и обавезе. И да у разговору са професионалним војницима могу видети како то функционише, који су услови рада у војсци и део војне опреме и наоружања које користимо“, каже Игор Милановић, начелник Центра Министарства одбаре Врање.

За служење војног рока могу се пријавити девојке и младићи старости од 19 до 30 година.

„Након извршених лекарских прегледа и провера које су обавезне, бивају упућени на основну обуку месец и по дана у Лесковцу. Затим следи специјалистичка обука која је такође месец и по дaна. Последња три месеца се војници упућују у јединице војске где раде исте послове које раде и професионални војници“, каже Милановић.

По речима Милановића, свих шест месеци су обезбеђени смештај и храна, као и здравствено збрињавање, као и новчана надокнада која се креће од 12.000 динара у првом месецу до 25.000 динара у шестом месецу.

„Имамо званичних најава да би та принадлежност требала у наредном периоду бити и више него дуплирана“, наглашава Милановић. 

Број није ограничен, сви који се пријаве и који прођу лекарске прегледе и провере биће примљени.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 04 октобар 2021 15:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter