Нови идентификациони спот наше медијске куће

Радио телевизија Врање свакодневно ради на обогаћивању програма али и на неким новинама које су увек скретале пажњу наших Врањанаца. Нови идентификациони спот наше медијске куће се увелико спрема, што су могли сви они, које је данас пут нанео ка шеталишту, и да виде.

Озбиљна медијска кућа озбиљно и ради. Три дана снимања са професионалном екипом на различитим локацијама у граду, на крају ће изнедрити финални продукт – неки ће то видети као шпицу, неко као рекламу...али оно што је идејна замисао је то што ћемо вам у само минут и по приказати грубо речено анатомију и срж града кроз историју па све до данашег дана...позната места, традиција, севдах, мерак... оно по чему је и позната РТВ Врање.

Окупили смо младе људе, професионалце. Вођа екипе је Александар Миленковић, монтажер, Јован Допуђ је редитељ, Драган Спасов, сниматељ и Урош Стојковић, асистент сниматеља.   

Занимљиво је да је млади редитељ Јован Допуђ пореклом Далматинац али се упознао на студијама са нашим  суграђанином Миленковићем и после првог доласка у наш град, како каже, увек га вуче да нас  поново посети. Зато је и прихватио да ради на споту јер, како каже, то је изазов за њега.

„Што више долазим све сам емотивнији према Врању, место је предивно. Снимили смо на свим познатијим објектима у Врању: шеталиште, основне и средње школе, ишли смо горе и до Пржара. Снимили смо све споменике. Када се на крају све споји биће то све лепо и реклама феноменална“, каже Допуђ.

Повезаност кроз време града са РТВ Врање, истиче млади редитељ посебно га је заинтересовала.

„Реклама за РТВ Врање се састоји у томе да снимамо догађај где младић кроз време пролази са његовом девојком. На тај начин желимо да покажемо РТВ Врање која је ту за грађане, ту је за овај град и снима све догађаје и снимаће деценијама. Тај младић, фигуративно, време од 1850. па све до данас, пролази са девојком и са камером“.

Алексадар Миленковић је завршио филмску и телевизијску монтажу на академији уметности у Београду у класи Гордане Зафрановић, монтажерке Емира Кустурице.

„Радио сам једну рекламу за Тик-ток на светском нивоу и видео да они раде те форице са временом, односно скоком из времена. Хтео сам нешто слично да урадим. Тако да смо Јован и ја заједно дошли до идеје да направимо тај неки скок из времена кроз транзиције и да дођемо до данашњег времена и покажемо да је РТВ Врање од почетка па до будућности ту за људе“.

Најбитнија је у ствари екипа. Идеја такође, али сложна екипа је по мом мишљењу најбитнија истиче Миленковић.

Глумац Бојан Јовановић, младожења у споту каже да је за њега ово једно ново искуство и да ужива радећи.

„Филмски младожења је занимљиво, лепо искуство, добра екипа, уживамо радећи.

Врло занимљив концепт самог спота. Да се пролази од краја 19.века до данашњег времена и да се нађе нека нит која повезује како град, тако и телевизију. Ово неће бити само промоција телевизије, већ једна промоција града. Снима се на разним градским локацијама, приказују се разне градске знаменитости, а камера и телевизија су везивно ткиво између те две ствари. Тако да ово дође промо спот два у један“, наглашава врањски глумац.

"Из досадашњег искуства могу да кажем да нема разлике у односу на рад на неким филмским или серијским пројектима које сам радио. Бирају се кадрови, пажљиво се ради, снима се док не буде добро", додаје Јовановић.

Снимање спота траје три дана на свим познатим локацијама у граду, уз лепо дружење али и напоран рад. Данас су, поред младе и младожење, лавовски посао одрадили и чланови Културно- уметничког друштва Севдах.     

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено среда, 06 октобар 2021 15:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter