Врање добиjа Образовно-научни центар,,Ћошка-Риста Стаjић"

Влада Републике Србиjе на jучерашњоj седници  донела jе Одлуку о оснивању Образовно-научног центра „Ћошка-Риста Стаjић“ у Врању. Та установа ће, између осталог, деловати као истински везивни и развоjни фактор и повезивати образовање са привредом, као и националним и локалним властима и институциjама. У условима стално растућих потреба на тржишту, посебно када jе реч о радноj снази, Центар се профилише као место континурианог развоjа талентованих ученика основних и средњих и факултета у области медицине, хемиjе, физике и математике.

На званичном градском сајту објављена је изјава градоначелника Миленковића: ,,Центар изврсности jе државни проjекат за коjи Град Врање обезбеђуjе идеjно решење, урбанистички проjекат и локациjске услове, док jе инвеститор Министарство просвете, науке и технолошког развоjа. Реч jе о проjекту коjи jе од велике важности за цео краj. На више од 8.000 м2 простираће се учионице са кабинетима, лабораториjе, али и спа центар, ресторан, кафић и смештаjни капацитети са близу 150 лежаjева. Оваj центар jе замишљен као самоодржив проjекат, тако да ће додатни садржаjи имати пре свега комерциjалну компоненту да би се као такав финансирао и био одржив", изjавио jе градоначелник др Слободан Миленковић.

Центар jе добио име по Ристи Стаjићу, великом добротвору коjи jе новчано помагао питомце Американског васпитног дома за српску ратну сирочад у Врању. Пре 1930. године он jе jединоj основноj школу и Врању поклонио хектар земљишта у излетишту Ћошка за одмор и рекреациjу ученика. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 08 октобар 2021 13:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter