Благоје Коцић, хуманитарац и човек великог срца

Велики хуманитарац, човек великог срца, Благоје Коцић,  је и личним примером доказао да воли људе и да брине за њих. Сам је сто пута дао крв. Захављујући његовом личном ангажовању и организацијама,  заслужан је и за прикупљених преко 10.000 јединица крви.

Скоро да нема човека у граду ко не познаје Благоју Коцића, сада пензионера, а некада запосленог у Полицијској управи, великох хуманитарца и даваоца крви. Јуче је 100. пут дао крв, а присетио се првог давања у средњој школи.

"Почео сам са даваљем крви са 17 и по година у средњој школи Унутрашњих послова, онда се то наставило током целог радног века и пензионисања и ево до јуче. Само у средњој школи дао сам крв четири пута.Због здравствених разлога мораћу да редуцирам давањем, тако су ми рекли. Први пут сам дао младалачки, грлом у јагоде за дав слободна дана, као што сви средњошколци дају", сећа се Коцић.

Његов терен је био каже давалаштво, које га је повукло да настави да даје крв и да помаже људима и то му је била звезда водиља, каже Коцић. Основао је и организацију у Полицијској управи, где је прикупљено преко 4 и по хиљаде јединица крви. О броју људи којима је та крв помогла каже.

"Не знам, само једно мислим ако сам успео један људски живот да спасим, ја сам задовољан, само један, мислим да је то успех.

Преко удружења које води ''Коце заувек'' прикупљено је више од 5 и по хиљада јединица, тако да је укупан број преко 10 хиљада. Нада се да ће се давалаштво у Врању наставити,  јер,  како каже,  људи хоће да дају крви, само је важно како им се приђе. Акције које је Коцић организовао, увек су биле масовне.  

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 12 октобар 2021 13:45

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Жена тукла мужа столицом, удаљена из породичне куће - Радио Телевизија Врање https://t.co/U8kgkFBjtr via… https://t.co/b6YAuOvW4S
Остварење сна за докторку из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/mntgCdC6vJ via @tripplesworld https://t.co/TUJuDaJgRM
Ухватили смо последњи воз за јавну расвету - Радио Телевизија Врање https://t.co/EoTmSLDB30 via @tripplesworld https://t.co/r5nToPmvGf
Follow RTV Vranje on Twitter