Ускоро нова апотека у насељу Рашкa

Након велике трансформације, грађани се враћају услугама градске Апотекарске установе, каже Ивана Костић, директорка ове здравствене установе. У настојању да буду доступни грађанима, шире мрежу својих апотека. Након отварања у Француској улици, у близини новог насеља у коме се граде станови за снаге безбедности, припрема се отварање апотеке и у насељу Рашка. Све ово, додаје Костићева, показало се и те како потребним у време пандемије.  

Након велике трансформације, пре пет година, грађани враћају поверење у услуге које пружа Апотекарска установа, каже Ивана Костић, директорка ове здравствене установе.

"Имали смо много проблема и тежак период, али постепено, сваке године је било све боље и боље. Наше апотеке су сада враћене у првобитно стање, у нормалу. Пуне су рафови различитим медикаментима, у довољним количинама и грађани могу да узму све што им треба на једном месту", каже Ивана Костић, директорка Апотекарске установе.

Проширене су услуге, подмлађен је кадар уз помоћ града, који суфинансира запошљавање младих људи и наставља се ширење мреже апотеке, која осим у Врању има објекте и у другим местима округа.

"Указала се потреба још прошле године када смо били притиснути короном и када је био и полицијски час и ограничено кретање, када је било потребно да им се приближе услуге, да не би долазили у град где је већа концентрација људи, да не утичу на ширење заразе. Прошле године смо почели са радом у Француској улици, то је периферија, а велико је насеље. Сада планирамо да отворимо апотеку у насељу Рашка, део који је такође на ободу града, а велико насеље", додаје директорка.

Апотекарска установа Врање је део мреже здравствених установа, које покрива Закон о здравственој заштити, што значи да њихова услуга мора да буде доступна свим грађанима у региону. Зато у нашој апотеци могу да се добију лекови и помагала, којих на другим местима нема, каже Костићева.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 13 октобар 2021 13:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter