Одштампајте ову страницу

До краја месеца наставак реализације комуналног програма у граду

Очекивања су да за неколико дана стигне решење Комисије за заштиту права понуђача и да се настави реализација комуналног програма у граду, за ову годину. До краја месеца почиње и реализација пројекта ''Чиста Србија''.

У првој половини године почела је реализација комуналног програма за ову годину, али је стала због примедбе једног извођача упућене Комисији за заштиту права понуђача. Комисија има законски рок од 3 месеца да одлучи и тај рок истиче.

-Очекујемо да до краја месеца то буде решено, да буде потврђен избор извођача радова. Град је издвојио око 200 милиона динара, тај новац стоји наменски на рачуну града. Надамо се ће бар пола од тога бити утрошено, јер се најављују боље временске прилике, каже Марјан Станковић, помоћник градоначелника за инфраструктуру.

Када је у питању путна инфраструктура, ради се на припреми документације за улицу Партизански пут, која нема грађевинску дозволи, а ради се о државном путу.

-Када се каже да се врати у првобитно стање то не значи да та улица буде пресвучена новим слојем асфалта. Тамо је прошла и водоводна и канализациона мрежа, за шта постоје пројекти. Став града је да ниједна улица не почиње да се ради без грађевинске дозволе и пројекта, управо због таквих промашаја или брзине, ми смо дошли у ситуацију да та улица нема грађевинску дозволу, а рађена је пре 20 година. Да не би ми остављали такве репове неким будућим генерацијама,  став је да прво урадимо документацију и онда кренемо у извођење радова.)

Велики пројекат за који је град добио скоро 60 милиона евра, почеће да се реализује крајем октобра. То је пројекат ''Чиста Србија'', а најпре ће почети изградња првих 20 километара канализационе мреже на подручју града, каже Станковић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 14 октобар 2021 15:17

Сродни чланци