Нехигијена - проблем БИД зоне

Удружење грађана за унапређење пословања БИД зоне, односно Сити центра у блоку Пошта банка, пре пет година је имало врло амбициозне планове. Њихова жеља је била да и Врање попут великих градова има модеран тржни центар. Али, жеље су једно, а реалност сасвим другачија. Каква је тренутна ситуација у централној градској зони најбоље говоре хаустори који представљају прави извор заразе. Кроз ходнике пуне опушака  и смећа шири се несносан смрад који смета свима, а највише онима који ту станују. Током викенда и под окриљем ноћи овај простор због великог броја угоститељских објеката служи за окупљање младих који, по речима станара, раде „све и свашта“.

Станари зграда у блоку Пошта банка покушали су, како кажу, све што је у њиховој моћи да реше проблем који имају са нехигијеном. Обраћали су се свима: надлежним институцијама, инспекцијама, власницима угоститељских објеката. Како проблем и даље постоји, решење и остварење права тражиће преко суда.

За одржавање хигијене у блоку Пошта банка задужено је Удружење грађана за унапређење пословања БИД зоне. Док је било пара било је и хигијене и обезбеђења, каже менаџер Драган Поповић. У претходне три године финансијска ситуација се погоршала, тако да је смањен број радника за одржавање овог простора. БИД Зона се ипак чисти, али узалуд.

Одржавање комуналног реда у граду је под ингеренцијом комуналне полиције. Њихови службеници обилазе стамбене јединице, реагују по службеној дужности и пријави грађана.

Проблем са нехигијеном који имају станари блока пошта банка имамо сви. Реч је о лошим навикама и наравима. Планови Удружења грађана за унапређења пословања БИД зоне од пре пет година колико год да су били амбициозни, до овог тренутка нису остварени.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 19 октобар 2012 13:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter