Врањанцима сваки динар значи

Свим пунолетним грађанима који су се још у априлу пријавили за пакет 30 + 30 други део помоћи у износу од 30 евра лећи ће данас или сутра на банковне рачуне.

Свим пензионерима, корисницима социјалне помоћи и затвореницима у Србији јуче је исплаћена помоћ државе у износу од 30 евра.

Први су још један у низу пакета помоћи добили наши најстарији суграђани. Да сваки динар значи, нарочито на југу Србије, који је и иначе при дну лествице просечних примања, потврђују они сами.

"Мени значи много ја сам пензионерка, мени је добро. Значи много и превише. Веома сам задовољан и тако треба да наставе. Боље ишта него ништа, значи добро је. Сваки динар је драгоцен, поготову ми на југу Србије имамо мало пензије. Ништа. Значи како не значи. Мени значи. Значи сваки динар у ову мирну државу", кажу Врањанци. )

Новац ће кажу потрошити на оно што им је најургентије, а то су храна, лекови и рачуни. Сви остали грађани који имају право на ову подршку, новац ће добити данас или сутра. На списку их је укупно још око 4 милиона, од којих ће половина новац добити данас, а остатак у среду.

Свима њима, држава ће новац уплатити на рачуне у банци коју су навели у пријави. Они који су у међувремену променили банку, новац ипак треба да очекују на наменском рачуну који ће држава отворити у "старој" банци.

Након исплате ових 30 евра, у децембру стиже и додатних 20 евра. За нову уплату није потребна пријава уколико сте се у априлу пријавили за пакет "30 +30". Уколико, се међутим, нисте пријавили, за ових 60 евра, имате могућност да се пријавите за 20 евра и пријава ће трајати од 15. до 30 новембра.

Детаљи пријаве биће саопштени накнадно, али се технички неће разликовати од ранијих начина.

Новина је и да се за 20 евра, који ће бити исплаћени у децембру, могу пријавити и сви они који су постали пунолетни након 24. априла 2021. године. За њих је отворена могућност пријављивања на исти начин као и до сада преко сајта Управе за трезор и то такође од 15. до 30. новембра.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 02 новембар 2021 14:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Стоиљковић: Повећан број екипа, ради се и преко радног времена - Радио Телевизија Врање https://t.co/jOMzP7ZSsk via… https://t.co/Q4tSE6WEXc
Promo - Zdravo živo domaćine, TV Vranje, danas u 17.05h https://t.co/Yi3j2SgT7O
Follow RTV Vranje on Twitter