Пријем за представнике македонске националне заједнице

Председник градске Скупштине Дејан Тричковић и заменица градоначелника Бојана Величков са сарадницима приредили су пријем за представнике македонске националне заједнице у Врању и госте из Прилепа. Због близине границе, Врање је веома повезано са Македонијом, што се огледа у многим сферама живота. Те везе треба неговати и стално унапређивати, речено је на пријему коме је присуствовао и народни посланик Драган Николић.

Овакви сусрети одлична су прилика да се чува и обнавља нераскидиво пријатељство два народа, српског и македонског. То је кроз историју много пута потврђено, и у добру и у злу.

Ускоро ћемо бити повезани и Коридором 10, што отвара нове могућности за сарадњу. Важно је да препознамо заједничке интересе.

Држава Србија је једна од водећих у региону која веома полаже у изградњу и очување добрих односа са Македонијом. То се свакодневно потврђује низом дипломатских и друштвених активности од којих многе воде обе земље ка истом циљу.

Руководству града на гостопримству се захвалио Благоје Цивкароски, председник Удружења грађана Македоније у Пчињском округу. Он  је упутио и заједничку поруку гостију и домаћина.

Након пријема у Скупштини града приређено је македонско вече.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter