Председник Скупштине о сутрашњој седници локалног парламента

Дејан Тричковић председник Скупштине града заказао је за сутра 17. седницу локалног парламента са почетком у 9 сати. Пред одборницима ће се наћи низ одлука у 20 тачака. Радио телевизија Врање ће директно преносити ток седнице лолкалног парламента.

Једна од тачака дневног реда је Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету града Врања за 2021. годину, као и Предлог Одлуке о изради друге измене и допуне Генералног урбанистичког плана Врања. Такође, биће речи и о Предлогу Решења о именовању Главног урбанисте града Врања, каже председник Скупштине.

"Спроведен је конкурс за Главног урбанисте града Врања, мандатно-имунитетска комисија је утврдила предлог и послала га Скупштини на разматрање и усвајање. На дневном реду је и претрес Предлога Одлуке о спровођењу Jавног конкурса за именовање директора Jавног предузећа „Управа Бање“. Недавно смо изабрали вршиоца функције директора ''Управа Бање'', а сада се покреће конкурс за избор директора у пуном мандату од 4 године", саопштава Тричковић.

На дневном реду Скупштине наћи ће се и Предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за 2021. годину са финансиjским планом.

"Тај буџетски фонд за заштиту животне средине мора бити усаглашен са новом Одлуком. Колико год буџет био добар, мора се водити рачуна о свему. Имали смо и даље имамо пандемију која је пореметила много тога у финансијским плаћањима и односима. Деси се у току године да се добију нека средства из Републике, тако да све мора да се усагласи са буџетом и плановима који су направљени на почетку године, како не би долазило до непредвиђених ситуација", каже Тричковић.

Биће речи и о измени и допуни Одлуке о оснивању Jавне установе „Центар за развоj локалних услуга социjалне заштите“, затим  Предлогу одлуке о измени и допуни Одлуке о оснивању Jавне установе за управљање спортским обjектима у jавноj своjини града Врања „Спортски обjекти“. Такође, на дневном реду је и Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о мрежи jавних основних школа на териториjи града Врања као и Измена и допуна Програма пословања Jавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Врање за 2021.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 09 новембар 2021 15:27

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter