Караван ‘’Дигитална експедиција’’, данас и сутра у Врању

Врање је домаћин каравана дигиталних вештина, писмености и безбедности „Дигитална експедиција” који је покренут на иницијативу Kабинета председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић, са циљем да се грађани широм Србије упознају са кључним дигиталним вештинама 21. века, електронским услугама, електронском трговином, основама дигиталне безбедности и писмености, као и осталим погодностима које нуди дигитални простор и омогућавају нове технологије.

Догађаjу jе присуствовао Зоран Антић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социjална питања. ‘’Jедан од приоритета Министарства за рад, запошљавање, борачка и социjална питања су наши наjстариjи грађани, њихов квалитет живота и бољи стандард, а дигитална писменост jе важан сегмент тог процеса. Водећи се тиме Министарство jе подржало инициjативу Кабинета председнице Владе Републике Србиjе Ане Брнабић о покретању каравана ,,Дигитална писменост''. Циљ кампање jе упознавање грађана са кључним дигиталним вештинама, као и смањење генерациjског  jаза у контексту дигиталне писмености, коjа jе постала jош значаjниjа током пандемиjе ковида 19'', истакао jе државни секретар Зоран Антић.  У име градског руководства обратио се председник Скупштине града др Деjан Тричковић.  Он jе изразио велико задовољство што jе град Врање обухваћен овим своjеврсним проjектом, коjи jе jош jедан корак напред у дигиталном описмењавању свих генерациjа наших суграђана. ,,Савладавање дигиталних вештина треба да буде свима од користи, jер без дигиталне писмености и дигиталне безбедности нема напретка.,истакао jе председник Скупштине Тричковић.

Караван ,,Дигитална експедициjа'' боравиће у Врању и сутра. Проjекат се спроводи уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникациjа, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социjална питања и Канцелариjе за информационе технологиjе и електронску управу.

Kараван је намењен свим грађанима, од младих који су од рођења изложени дигиталном садржају, преко дигитално спретне генерације З и њихових родитеља, до грађана којима су дигитални ресурси недовољно познати или доступни.

.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено субота, 13 новембар 2021 14:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter