У децембру две премијере врањског позоришта

Дуги редови испред билетарнице врањског позоришта говоре да су се Врањанци ужелели позоришта али и биоскопа који је заживео након дуге паузе од 25 година.

Врањско позориште је на самом почетку сезоне гостовало у Црној Гори, Никшићу и Херцег Новом, са представом „Нечиста крв“. Следеће недеље их очекује још једно путовање.

„Оно што нас до краја месеца очекује је гостовање у Високом, у Босни и Херцеговини где ћемо 27. новембра у њиховом позоришту учествовати на фестивалу „Дани Заима Музаферија“. Имамо дугу сарадњу са њим, гостовали смо 2017. године док су они код нас били 2018. са представом „Професионалац“. Извешћемо представу “Кеплер 452Б“. А дан раније, односно 26. новембра гостоваћемо у Бјељини. Гостујемо, волимо и да угостимо и гледамо да сваког месеца имамо по неко гостујуће позориште“, каже директор позоришта Ненад Јовић.

Ансамбл врањског театра интензивно ради на припреми две премијере.

„Данас из Бугарске долази дуго очекивани редитељ Дарко Ковачевски са ким смо почели рад на луткарској представи која је најављивана пре две године али из објективних разлога није могла да гостује. То ће се десити у првој половини децембра. У другој половини децембра је нешто са чиме смо кренули са спремањем од средине августа, а то је представа „Окамањено море“ у режији Стевана Бодроже“, напомиње Јовић.

Са изградњом нове згарде позоришта гостују представе са великом продукцијом, каже директор позоришта и додаје да је поред љубитеља позоришних представа и биоскоп  резултирало велику посећеност публике.

„Када су нови филмови у питању, као што су били „Јужни ветар“, „Тома“, „Нечиста крв“ и „Божји човек“ због велике тражње и потребе публике користимо сваки слободан термин за емитивање. Велико интересовање за филмове је било и суседа из Северне Македоније. Наишао сам случајно на људе из Скопља који су били забринути што нису могли да дођу до карата. Иначе нас зову из Скопља, шаљу мејлове, траже карте и ми им излазимо у сусрет“, истиче Јовић.

Вечерња сцена позоришта је уторком и петком од 20 часова, дечја недељом од 12, док је субота дан за биоскопске пројекције. Карте се могу набавити на билетарници позоришта понедељком, уторком, петком од 13 до 20 сати и викендом од 10 до 12 и од 16 до 20.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 23 новембар 2021 13:57

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter