Две породице из Врања добиле кућу на селу

У оквиру програма за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на читавој територији Републике Србије, који спроводи Министарство за бригу о селу, потписани су уговори са породицама које су задовољиле критеријуме конкурса. Са подручја града Врања конкурисале су 4 породице, а средства су добиле две и у Министарству за бригу о селу потписале уговоре о куповини сеоске куће.

Породица Бојана Здравковића из Врања захваљујући овом програму преселиће се у Дубницу у кућу са окућницом, док ће породица Александра Спасића из Горњег Стајевца наставити да гради свој живот у Тибужду.

У име града Врања, као партнера у реализацији овог програма Министарства за бригу о селу, Уговор о куповини ових кућа потписао је већник за пољопривреду Небојша Стаменковић. Вредност сеоске куће са окућницом, коју су заинтересовани сами проналазили, није могао бити изнад 1,2 милиона динара (10.000 евра), а цео програм се спроводи у сарадњи са јединицама локалних самоуправа које врше процену тржишне вредности и проверавају да ли су регулисани имовинско-правни односи те непокретности.

До сада је из овог програма Министарства за бригу о селу додељено 651 кућа на територији Републике Србије. Подносиоци пријаве на конкурс били су брачни и ванбрачни парови, млади пољопривредници и пољопривреднице и самохрани родитељи, до 45 година старости који желе да започну свој живот на селу тако што ће се осамосталити из родитељских домова или из градова прећи да живе на село.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 06 децембар 2021 13:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter