У току реконструкција степеништа и изградња мини фонтане

На више места у граду сређују се локације, које је нагризао зуб времена и у које уназад деценијама ништа није улагано. Тако је најпре сређен простор око самог споменика Чика Мита, затим мозаик града, а сада је на ред дошло и стешениште, као део тог комплекса.

Годинама руинирано и старо, зими када заледи,  готово непроходно,  сада већ порушено степениште, код Чика Митиног споменика у центру града, биће реконструисано. Руководство града одлучило је да тај простор треба да се среди, јер степениште није реконструисано 40 година, тако да је била нужна поправка. Пројекат је урадило врањско предузеће Урбанизам и добијена је грађевинска дозвола. Изабран је и извођач радова, у чије послове спада обезбеђење струје, воде и програм изградње.

Биће реконструисано степениште између улица Партизанске и Краља Стефана Првовенчаног и изграђена мини фонтана у виду слапова. Она ће се састојати од три каскаде из које ће вода да тече у слаповима.  Степениште ће бити од грубо тесаног гранита, а мини фонтана од штокованог гранита у комбинацији са пикованим гранитом.

Циљ је да се на овај начин оплемени читав комплекс око Чика Митиног споменика, који се налази у центру града. За потребе овог пројекта урађен је и 3 Де приказ из кога грађани могу да виде како ће овај простор изгледати. Извођач радова ће у складу са временским условима изводити радове на овом градилишту, а рок је 45 дана.

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено понедељак, 27 децембар 2021 16:43

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter