Бранка Марковић добитница значајног признања града

Бранка Марковић добитница је најзначајнијег градског признања „ 31. јануар“ за свој рад. Бранка је професор српског језика и књижевности у Техничкој школи у Врању и аутор три књиге.

Признање које је добила од града веома јој значи. Чињеница да је њен труд и рад препознат, као и жудња и љубав, да увек и на сваком месту представи на најбољи начин своје Врање, чини је срећном. Истиче да је награда већа одговорност, али и крила и подстрек за даљи рад.

„Оно што сам осетила у том тренутку када сам сазнала да сам баш ја добитник овог престижног признања и мени много значајног, не могу да опишем. Нисам могла да нађем речи да искажем све што осећам у себи. Осећам потребу да и даље стварам, да пишем, да говорим о врањском говору, о нашем Врању. Да говорим о томе колико је стандардни књижевни и матерњи језик заиста битан“, каже Бранка Марковић добитница признања.

Додаје да сваки Врањанац који се труди да сачува традицију, обичаје, наш језик и културу заслужује да добије признање. Ту посебно велику улогу имају просветни радници, професори матерњег језика чија је улога да ту љубав пренесу ученицима.

„Традиција нашег града се састоји у нашем врањском говору, у нашој прошлости, у тој снази у срцу, чедности наших предака, тих људи који су увек некако стајали испред Врања, борили се за традицију и чували то што имају у веома тешким условима“, објашњава Марковић.

Прошлу годину обележио је излазак њене треће књиге „Хроника једне носталгије“.  У припреми је и нова, у којој ће централну улогу имати врањска жена, стуб породице и покретач свега.

Бранка је члан Удружења књижевника Врања и велики борац за очување врањског говора.

  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 07 фебруар 2022 14:55

1 коментар

  • abophynap
    Линк коментара abophynap четвртак, 01 септембар 2022 19:46

    cialis online pharmacy As for the consequences, FDA associate commissioner for planning and policy William Hubbard told the Wall Street Journal in March 2003 that any party participating in an import plan in which a health insurer or claims processor helps arrange a purchase in Canada does so at its own legal risk

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пренос моштију у Спомен костурницу манастира Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/5gSUX729Z3 via… https://t.co/FBVg3Y12m4
Градоначелник: Стадион по УЕФ-а стандардима утицаће на развој града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/XImMUgmYUz
Отвара се Школа за мале истраживаче - Радио Телевизија Врање https://t.co/8frrx5gjEL via @tripplesworld https://t.co/TLADecdDPJ
Follow RTV Vranje on Twitter