Одштампајте ову страницу

Једнака права за сву децу

By РТВ новембар 01, 2012 0

Иако је октобар, посвећен деци и њиховим правима, прошао, Нексус је данас организовао још једну у низу акција које имају за циљ промоцију дечијих права.

Акције које имају за циљ промоцију једнакости за сву децу, рад на стварању једнаких шанси, посебно за маргинализоване групе, главне су активности које промовише удружење грађана Нексус.

У Омладинском културном центру је приређена и изложба радова полазника ШАФ-а, Ликовне радионице и Фото клуба. Идеја ове акције је да се сетимо деце и у неком другом месецу, а не само у октобру када се обележава Дечија недеља.

Свако од учесника имао је прилику да јавности пошаље личну поруку на тему једнакости и да заједно са осталим учесницима демонстрира снагу заједничког ангажовања.

Центар за развој локалних услуга социјалне заштите, Ликовна радионица, ШАФ, Музичка школа "Стеван Мокрањац" и све градске основне школе као и многе друге установе и организације, прикључили су се акцији. Прикупљене  играчке и школски прибор  биће поклоњени деци која бораве у Центру за развој локалних услуга социјалне заштите.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 01 новембар 2012 16:39