Немар лекара није узрок самоубиства

У третману пацијента З. Б. из Врања, који је извршио самоубиство, предузете су целовите хируршке и психијатријске мере. Све упућује да није било професионалног пропуста ни немарности у лечењу пацијента, истичу на хируршком одељењу.

У недељу 4. новембра пола сата после поноћи мушкарац З.Б. рођен 1956. године из Врања, скочио је са првог спрата хируршког одељења. Упркос томе што му је одмах указана лекарска помоћ, З.Б. је преминуо око 3 сата. Предузете су целовите медицинске мере, почев од хируршког збрињавања пацијента, који је оперисан од гангрене стопала. Такође, предузете су и све психијатријске мере, истиче начелник Хируршког одељења врањске болнице др Мирољуб Станковић. Од дана пријема овог пацијента 1. новембра, па све до ноћи између 3. и 4. новембра када се догодило самоубиство, био је под психијатријским мониторингом. Тога дана имао је два психијатријска прегледа, последњи те кобне ноћи у 23.15, само сат времена пре несрећног догађаја.

Све упућује да није било професионалног пропуста ни немарности у лечењу пацијента који је извршио самоубиство. Сама родбина није имала никакву примедбу на његово збрињавање и лечење, што је потврдила и у писаној изјави. О овом догађају обавештени су сви надлежни органи који су такође закључили да се ради о самоубиству, каже начелник Хируршког одељења врањске болнице др Мирољуб Станковић. При том додаје да овај догађај не би требало да баци сенку на стручност медицинског особља и рад самог одељења, на коме је успешно изведено на стотине и хиљаде операција.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 06 новембар 2012 14:26

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter