Још увек без косовских таблица

Више хиљада Срба који живе у косовском поморављу већ недељу дана има проблем са забраном кретања возилима без таблица. Оне са ознаком ГЛ које им је издао МУП Србије , одузете су им приликом захтева за пререгистрацију на косовке ознаке. Упркос обећању да ће добити нове таблице, Срби са Косова са којима смо данас разговарали не верују да ће оно бити испуњено. Бар не у скорије време.

Радисав Благојевић из Ранилуга један је од многих који због административних обавеза често морају да долазе у Врање. Године су га сустигле, има их већ 70, али му ни оне нису тешко падале докле год је могао колима да путује од Ранилуга до Врања и обратно. Од када су му одузели таблице, све је много теже.

Његову причу потврђују и други Срби са којима смо данас разговарали пред зградом у којој је тренутно смештена Полицијска управа из Гњилана у Врању. Нису хтели пред камеру, али кажу помало иронично да последњих недељу дана своје аутомобиле могу да возе само у дворишту, а да при том не плате казну од 35 евра. До 1. новембра могли су да возе аутомобиле без ознака, само са потврдом да су поднели захтев за пререгистрацију на косовске таблице. Међутим, већ недељу дана ни то им није дозвољено. Некима су чак и одузета возила. Све су уредно платили, нове КС таблице још увек нису добили, старе су им одузете и решење се просто не назире. Срби са севера Косова претпостављају да је реч о томе што се одмах нису одазвали на позив приштинских власти да таблице које издаје МУП Србије замене косовским ознакама. Последње што су чули  је да ће косовске власти ове недеље почети да издају пробне таблице али се то још увек није догодило, кажу они са којима смо данас разговарали.

Према незваничним подацима, са гњиланским ознакама регистровано је око 7000 аутомобила. Чак 90 одсто возача поднело је захтев за пререгистрацију на КС таблице у јуну, али их још увек нису добили.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 07 новембар 2012 12:46

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Гимназијалци нижу успехе - Радио Телевизија Врање https://t.co/vBdfiHYhq5 via @tripplesworld https://t.co/LZZkvJQ9lN
Почела масовна вакцинација становништва - Радио Телевизија Врање https://t.co/jpugFBS325 via @tripplesworld https://t.co/jYVfBtJgEw
Данас је Свети Јован Крститељ - Радио Телевизија Врање https://t.co/sX077ucUA9 via @tripplesworld https://t.co/oSrEA4lpJF
Follow RTV Vranje on Twitter