Одштампајте ову страницу

Ханчани добијају теретану на отвореном

By РТВ новембар 08, 2012 0

Спортски центар “Куњак”, по коме је Владичин Хан већ препознатљив, постаће богатији за теретану на отвореном, по угледу на европске градове. Спортисти, рекреативци и они којима се допадне идеја о вежбању на отвореном добиће простор опремљен функционалним справама за рекреацију. Пројекат су финансирали Министарство омладине и спорта и Спортски центар.

Идеја о реализацији једног оваквог пројекта потекла је од инжењера архитектуре Милоша Јовановића који је преко Канцеларије за младе конкурисао код ресорног министарства за одобравање средстава. С обзиром на то да је највећи број теретана на отвореном простору изграђен у Београду и централној Србији, то је била јединствена прилика да Пчињски округ добије овакав простор.

Министарство омладине и спорта издвојило је 800 хиљада динара за изградњу теретане. Идејни пројекат је осмислило троје архитеката из Владичиног Хана. У реализацију се укључила и установа Спортски центар “Куњак”  где се теретана гради и издвојила је додатних 300 хиљада динара за постављање ограде, видео надзор и зеленило.

Теретане на отвореном намењене су особама свих узраста. Реквизити који се постављају добри су за одржавање кондиције и доброг здравља. Поред деце и спортиста, који их најчешће користе, постоје и реквизити за старије особе које желе умереним вежбањем да сачувају здравље.

Теретана на отвореном у Владичином Хану требало би буде завршена до краја идуће недеље.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)