Све чешће тражење посла преко интернета

У периоду када је број незапослених много већи од новоотворених радних места, свака метода тражења посла је и више него добродошла. Некада је било довољно пријавити се у Националну службу  за запошљавање, купити новине са огласима и кренути у потрагу. Данас се на посао чека и по неколико година, а главно средство тражења, посебно међу младима, постале су друштвене мреже.

На евиденцији незапослених на територији филијале Врање, тренутно је више од 28 хиљада људи. Од тога, преко 50% без квалификација и стручне спреме. Према речима Драгане Накић, из Националне службе за запошљавање, информатичка писменост незапослених и могућност аплицирања за посао преко интернета, посебно међу старијима, је на ниском нивоу.

Тражење посла преко интернета, сајтова за запошљавање, посебно преко друштвено - пословних мрежа, попут Фејсбука, Твитера, Линкедина, може донети посао из снова, али и праву ноћну мору, јер је све већи број лажних понуда који нуде брзу и лаку зараду.

Имајући у виду статистике и чињеницу да економска криза  неће скоро проћи, потреба послодаваца за новом радном снагом, чак и преко интернета, биће као и до сада, на не тако завидном нивоу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 09 новембар 2012 15:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Паркинг сервис: Приликом паркирања оставите место за пешаке - Радио Телевизија Врање https://t.co/5bHs5W14r7 via @tripplesworld
Пчињски округ: висок проценат заражавања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XoHXvpynHP via @tripplesworld
ЗЦ: 37 заражених здравствених радника, стигли и антиген тестови - Радио Телевизија Врање https://t.co/VVgrEdb46o via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter