Ученици школе „Свети Сава“ у Бујановцу у акцији за Вукана

Матуранти, ученици средње школе „Свети Сава „ у Бујановцу, уз подршку њихових родитеља и наставника организовали су хуманитарни турнир у малом фудбалу, као и продају књига, ради прикупљања помоћи за лечење малог Вукана Стоиљковића у Врању. Њиховом хуманом гесту прикључиле су се и бројне организације и институције директним уплатама средстава.

Помоћи онда када када је најпотребније и ономе коме је подршка неопходна, тиме су се руководили матуранти средње школе „Свети Сава“ укључивши се у хуманитарну акцију. Знају су да је требало деловати брзо, па су уз помоћ наставника и родитеља за кратко време организовали турнир.

Жељко Кљајић организатор турнира истакао је да им је превасходни циљ да прикупе новац за лечење Вукана. На турниру у малом фудбалу учествују и мушке и женске екипе, има их укупно 12, свака је обезбедила учешће уплатом по хиљаду динара. Иначе у екипама има ученика и нижих разреда, тако да практично учествује цела школа.

Родитељи су подржали овакву акцију, која је обухватила не само турнир већ и продају књига.

Саша Николић представник Општинског савета родитеља истакао је да је ова акција подршка Вукану и његовим родитељима. Да би требало да се цела Србија укључи у акцију и да је за комплетно прикупљање средстава потребно послати милион 745 хиљада СМС порука. Са акцијом ће наставити до краја ове школске године.

Нико није толико сиромашан да не може помоћи другом, неко то може новцем, а неко гестом подршке што је подједнако важно, истиче директорка школе „Свети Сава“ Бисерка Јовић.

Бисерка Јовић, директорка школе „Свети Сава“ истзиче да је ово диван дан за њихову школу јер су ученици препознали колико је важна хуманост, а у томе су их подржали и родитељи и наставници. Нада се да ће сви заједно, ма колико били сиромашни у општини у којој живе и раде, успети да помогну Вукану у даљем лечењу.

Хуманитарна акција траје и даље, па ће и ученици и наставници ове школе, заједно са родитељима, на сваком кораку настојати да анимирају  друге појединце и организације да се укључе у прикупљање помоћи.

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено четвртак, 05 мај 2022 16:54

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Највећи Сајам запошавања до сада у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/bXVkLwXZ0c via @tripplesworld https://t.co/jBlqdyzN9y
У Врању дозвољена ванпијачна продаја - Радио Телевизија Врање https://t.co/nGBE4PhWwb via @tripplesworld https://t.co/mp6BARhUud
У част чувеном Врањанцу: Научна конференција посвећена Ђорђу Тасићу - Радио Телевизија Врање… https://t.co/wGnQTPWop0
Follow RTV Vranje on Twitter