Пролећно уређење града у току

У току је пролећно уређење града. Природа се пробудила из свог зимског сна, а пролеће показује због чега је најлепше годишње доба. И овог пролећа и лета наши суграђани ће уживати у лепоти цвећа и оплемењеним зеленим површинама а из Комрада поручују грађанима да и сами дају допринос очувању животне средине одлагањем смећа у контејнере а не око њих.

Орезивањем дрворедних стабала, уређењем травнатих површина, обнављањем жардињера као и новим засадима љубичица врањски Комрад започео је пролећно уређење града. Такође, постављене су нове клупе и ђубријере, а оне старе биће премештене на друге локације по налогу урбанисте. Дуж шеталишта у канделаберима је постављено 48 саксија цвећа због чега овај простор сада изгледа много лепше .   

-Ми смо почели са постављањем саксија у којима је засађен цветни засад вербена . Настављамо и са радовима на  уређењу цветних жардињера код Чика Митиног споменика. Сређивали смо и доњи део шеталишта где смо посадили кану. С поносом могу да кажем да је цвеће које пласирамо на терен произведено у нашој цвећари Бели мост. Ми ту сваке године произведемо око 20.000 комада цветног засада . Све оне просторе где постоји систем за заливање, односно хидрант у близини , ми ћемо попунити цветним засадом.  Када завршимо са том садњом , стижу нам позиви из школа, установа и стамбених заједницама са жељом да им уступимо цветне засаде, уколико их имамо превише и ми се увек радо одазовемо њиховим захтевима, каже Весна Стефановић  руководилац пословних оперативних јединица у Комраду.

Лоше навике код појединаца се не мењају, тако да многе саксије или засади буду присвојени током ноћи, каже наша саговорница .

-Има тога, нажалост. У пар наврата смо подносили пријаве против НН починилаца. Јако је тужно када ме обавесте из Службе градског зеленила да смо током ноћи остали без 10,20, 30 корена засада на појединим локацијама. Не можемо током читаве сезоне да вршимо допуну и веома је ружно све то, каже наша саговорница.

Стефановићева поручује грађанима да би требало да елиминишу овакве ружне навике за добробит свих. Када је реч о амбалажном отпаду, она подсећа власнике појединих локала да одлажу отпад у контејнере којих има свуда около, уместо што га депонују поред ђубријера који нису предвиђена за веће количине смећа. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 15:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter