Средином јула део реконструисане Болнице почиње са радом

Реконструкција Болнице одвија се предвиђеном динамиком. Приводе се крају радови на блоковима где се налазе просторије рендген службе, офталмологије, ортопедије, урологије. Очекује се да ти објекти буду у функцији од средине јула, рекао је директор Здравственог центра др Саша Ђорђевић гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.

Реч је о великом пројекту који је веома значајан како за запослене у Здравственом центру тако и за грађане. Захваљујући Влади Републике Србије, Министарству здравља и локалној самоуправи  реконструкцијом болнице створиће се далеко бољи услови за рад него што је то било до сада. Први пут се ради централизација медицинских гасова и санитетских чворова. На интерном одељењу ће интензивна и полуинтензивна нега бити на једном простору. Биће централизоване амбуланте на пријемном одељењу на улазу у болницу, каже доктор.

''Корисници наших услуга знају да рендген ради, за десетак дана ћемо у приземљу пребацити болничку лабораторију, тако да ће сегментално почети да функционишу службе на спратовима, једна за другом. Тежња је била да се испуне сви технички услови пре почетка рада и да безбедност буде на првом месту. Ми и у овом тренутку можемо уселити спратове и почети са функционисањем служби , међутим, ја инсистирам да без техничких проба не треба пустати пацијенте у ове просторије и тако ће бити,'' изричит је доктор Ђорђевић. 

Веома битна ставка је набавка нове медицинске опреме и ту очекујемо помоћ Министарства здравља, додаје доктор.

''Имам обећање ресорног министарства да ћемо добити помоћ када је опрема у питању. Она подразумева све почев од основних монитора, дефибрилатора, респиратора, ултразвучних апарата, кревета. Реч је о процењеној вредности од 125 милиона динара. Сада са новим ценама, очекујемо да ће та номинална вредност знатно већа. Ипак, имамо договоре и надам се да ће обећања бити испоштована,'' оптимистичан је директор Здравственог центра.

Постојећа опрема која је употреби ће такође бити у функцији, додаје доктор и наглашава да је Здравствени центар добио још један скенер , који ће бити смештен у Служби за пријем и збрињавање ургентних стања. Такође, добили смо и нови рендген апарат као и нови дигитални мамограф чиме ћемо бити укључени у скрининг програм, каже  доктор и додаје да  да ће Здравствени центар на овај начин у наредних десет година бити дијагностички апсолутно заштићен.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пренос моштију у Спомен костурницу манастира Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/5gSUX729Z3 via… https://t.co/FBVg3Y12m4
Градоначелник: Стадион по УЕФ-а стандардима утицаће на развој града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/XImMUgmYUz
Отвара се Школа за мале истраживаче - Радио Телевизија Врање https://t.co/8frrx5gjEL via @tripplesworld https://t.co/TLADecdDPJ
Follow RTV Vranje on Twitter