Одштампајте ову страницу

Рибинце - нова месна заједница на подручју града

By РТВ новембар 21, 2012 0

Незадовољни односом месне заједнице Доњи Нерадовац, мештани села Рибинце покренули су грађанску иницијативу за издвајање, коју су одборници града Врања прихватили. Рибинце ће бити посебна месна заједница и сама бринути о својим комуналним и инфраструктурним проблемима.

Разлога за незадовољство је много, кажу житељи Рибинца. Годинама су издвајали за самодопринос, а после све плаћали из џепа, било да је у питању вода, канализација, телефон, струја или пут. И данас немају нормалан улаз и излаз из села. Нису имали ни представника у органима власти, a има и других проблема.

Житељи Рибинца у село долазе пролазећи испод надвожњака испод кога је корито реке. Високи камиони не могу ту да прођу, па због тога у селу не могу бити постављени контејнери, јер не могу бити ни изнети из села.

Грађанску иницијативу спровео је Иницијативни одбор, како предвиђа закон, каже секретар Скупштине Љиљана Стојановић и одборници су је прихватили.

Убудуће ће град Врање бити богатији за још једну месну заједницу - Рибинце, која броји 130 домаћинстава и 800 становника.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 21 новембар 2012 13:02