Одштампајте ову страницу

Шеф USAID-а Хауард Окман борави у Врању

By РТВ новембар 23, 2012 0

Шеф USAID-a Хауард Окман борави у дводневној посети Врању. Након сусрета са градоначелником присуствовао је видео презентацији привредно-радне зоне Бунушевац и разговарао са директорима предузећа,привредницима и представницима јавног сектора.

Три дана након посете америчког амбасадора Мајкла Кирбија Врању током које се, између осталог, разговарало и о досадашњој веома успешној сарадњи са USAID-ом, у Врање је дошао шеф ове мисије Хауард Окман. Најпре се сусрео са градоначелником Зораном Антићем,заменицом градоначелника Бојаном Величков и народним послаником Мирољубом Стојчићем, а потом присуствовао видео презентацији индустријске зоне Бунушевац. Том приликом Окман се упознао са капацитетима и потенцијалима ове привредно радне зоне која претендује да постане центар индустријског развоја града. Организован је и сусрет са директорима јавних предузећа и привредницима.

Потрудићемо се да у кроз пројекте УСАИД-а проширимо сарадњу са мултиетничким општинама и отворимо пут за прекограничну сарадњу. И из тог угла је ова посета веома значајна, рекао је градоначелник.

Хауард Окман био је импресиониран оним што локална самоуправа ради на повећању пословања и унапређењу друштвених околности.

Врање је већ реализовало неке пројекте који су предуслови уласка у европску унију.То су здрава вода за пиће и рециклажни центар.Управо из тог разлога посета шефа УСАИД-а настављена је обиласком бране Првонек и депоније Метерис као и успешним привредним предузећима у Врању.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 23 новембар 2012 14:09