Једнократна помоћ пензионерима

Око пет и по хиљада пензионера у Врању прима пензију испод 15 хиљада динара. Тиме су стекли право на једнократну помоћ, која се исплаћује квартално. У Пчињском округу таквих је преко 15 хиљада.

 

Закључак Владе Србије о додели једнократне помоћи пензионерима са најнижим примањима, такозване тринаесте пензије, остварује се према утврђеним роковима. У Врању је око пет и по хиљада пензионера примило прву рату ове помоћи од 4 хиљаде динара.

У врањској филијали није било рекламација. Код пензионера је забуну уносио обрачун за оне који примају и домаћу и пензију из иностранства.

Финансијски стручњаци израчунали су да ће са овом помоћи најниже пензије до краја године бити повећане за око 10 посто.

Усклађивање од 2 посто у априлу и октобру ипак, како кажу пензионери, није у њиховом интересу, јер би пензије биле више да су усклађиване са растом трошкова живота. Иначе, најниже пензије крећу се око 10 хиљада динара и то су најчешће пољопривредне. Највише се крећу и преко 112 хиљада динара и примају их војна лица.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 27 новембар 2012 13:00

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter