Eтички кодекс за службенике локалне самоуправе

Чланови мисије ОЕБС-a у Србији представили су службеницима локалне самоуправе у Врању етички кодекс. Значајно је да се врате старе добре вредности као што су част и поштење функционера и поверење грађана, чуло се на овом скупу, на коме је указано на пример добре праксе града Врања.

Етички кодекс као документ који одређује и унапређује оквир за одговорно понашање функционера усвојен је у скупштини Србије 2005. године. Прихватило га је 149 градова и општина, од укупно 168. Урађен је и мултимедијални водич под насловом Етички кодекс за службенике локалне самоуправе у Србији. Врање је међу 6 градова у којима се ове године представља водич.

У 30 градова основано је и радно тело које прати примену етичког кодекса. У тим локалним самоуправама овај документ се више спроводи, истичу организатори промоције  одељење за демократизацију Мисије ОЕБС-а у Србији и Стална конференција градова и општина.

Доношењем закона и санкција етички кодекс је добио велику подршку и ређи су били случајеви кршења његових чланова, чуло се током презентације.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 30 новембар 2012 15:08

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter