Председник Координационог тела на југу Србије

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац  и Медвеђа професор др Зоран Станковић посетио је Прешево и Бујановац. У разговору са руководствима, шефовима одборничких група и политичких странака Срба и Албанаца истакао је да је приоритет решавање економских проблема. У Бујановцу су потписани уговори са 15 предузетника са подручја ове три општине о додели 40 милиона динара бесповратних средстава. Одговарајући на  питања новинара осврнуо се и на политичке проблеме, као што су истицање националних симбола и новопостављени споменик такозваној Ослободилачкој војсци Прешева, Бујановца и Медвеђе.

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац  и Медвеђа професор др Зоран Станковић је своју прву посету овим општинама почео разговором са руководством, шефовима одборничких група и представницима политичких странака Срба у општини Прешево, а онда и у Бујановцу. Указао је на проблеме у функционисању координационог тела.

С обзиром на неразвијеност приоритет ће имати решавање економских проблема, истакао је Станковић. То се потврдило и при потписивању уговора са 15 предузетника са подручја ове три општине о додели 40 милиона динара бесповратних средстава. Таква се средства се први пут додељују приватним предузетницима од како делује координационо тело, а за идућу годину најављен је програм доделе још 60 милиона динара субвенција предузетницима. То ће бити допринос привреди, запошљавању и бржем развоју југа Србије, истакли су Сузан Фриц директор USAID-a и руководиоци општина.

Одговарајући на питања новинара председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац  и Медвеђа осврнуо се и на политичке проблеме, као што су истицање националних симбола и новопостављени споменик такозваној Ослободилачкој војсци Прешева, Бујановца и Медвеђе.

И поред много покушаја да се договори састанак са народним послаником Ризом Халимијем то није успело вољом самог Халимија,  рекао је Станковић новинарима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 03 децембар 2012 17:33

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter