Усвојен буџет за 2013. годину

Градско веће у Врању усвојило је буџет за 2013. годину, који ће бити упућен скупштини на разматрање 13. децембра. Програм рада комуналне полиције, пооштравање прописа о исплати накнаде грађанима због уједа паса луталица и додела финансијских средстава паровима за вантелесну оплодњу биле су неке од најзначајнијих тачака седамнаесте седнице Градског већа. Свих 13 већника присуствовало је седници, као и градоначелник Зоран Антић, који је био у војној униформи, због тога што је на редовној војној вежби.

Након усвајања извода са ванредне седнице већа на којој је за начелника Градске управе изабрана Мирослава Младеновић, већници су разматрали буџет за 2013. годину, који је прошао сву законску процедуру. У њему су сви планови и програми, као и капиталне инвестиције за наредне три године. Буџет је предвидео средства и за финансирање локалних медија која имају фрекфенцу и дозволу за рад.

Дата је сагласност и на програм рада комуналне полиције у наредној години уз неколико закључака. Између осталог наложено је појачано контролисање радног времена угоститељских објеката. Пооштрени су и прописи када су у питању уједи паса луталица.

Веће се сагласило са издвајањем средстава за финансирање вантелесне оплодње, а прилику су добили и парови који су у четрдесетим годинама.

Формирана је комисија за набавку и расподелу стеоних јуница, а уз помоћ ПБИЛДА  Центар за социјални рад је у оквиру пројекта ''Моја права и како до њих,'' добио теренско возило. Центру за развој локалних услуга социјалне заштите омогућено је да реши проблеме против пожарне заштите, а Српска напредна странка добила је просторије за свој рад.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 03 децембар 2012 17:55

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter